Monday, February 21, 2011

FLIPPED

  Film izlemeyi çok sevdiğim ve sürekli bir şeyler izlemeye çalıştığım halde nadiren sevebileceğim,izlenmeye değer eserle karşılaşıyorum.
  Hani bazen çok mutsuz olursunuz,umutsuz,depresif bakarsınız hayata.Belki de hastasınızdır aynı zamanda.İnsanlara ve sevgiye dair umudunuz tükenmiştir,yorganı burnunuza kadar çeker mutsuz mutsuz tavanı seyrederiz.İşte o zamanlarda çikolata tadında insanı mutlu eden filmler vardır,flipped bunlardan birisi.

  Küçücük yaşta başlayan bir aşkın hikayesi.Başlarda tek taraflı olsa da ergenlik ve yaşanılanlarla beraber farklı bir boyut kazanıyor hikaye.Aşkı kadın ve erkeğin gözünden ayrı ayrı anlatıyor.Bizim olaylara yüklediğimiz anlam ve karşı tarafın algıladığının ne kadar farklı olabileceğini gösteriyor.Aşkın masum halini hatırlamak isterseniz birebir isteğinize ilaç olacaktır.
Benim en sevdiğim karakterler kızımız Julie ve çocukluk aşkı Bryce'ın dedesi.Kendi hayatımda tanısam çok seveceğim insanlar olurlardı eminim.Yazıma filmden bir alıntıyla son veriyor ve izlemenizi tavsiye ediyorum..

"Kimilerimiz soluk, kimilerimiz parlak, kimilerimiz ise ışıl ışıldır. ama çok nadiren rengarenk birisiyle karşılaşırsın ve işte o zaman hiçbir şeyle kıyaslanamaz."

1 comment:

Rüzgarın Rüyası said...

Şu filmi bi izlettirmedin bana :)